22 Mart 2015 Pazar

DUYURU : İNTERNETTE HAKARETE MARUZ KALIRSANIZ YADA DAVA AÇMANIZ GEREKİRSE ...


Bildigimiz üzere sosyal platform'larda ciddi konularla karşı karşıya gelebiliyoruz dava acarım gibi yada şikayet ederim gibi konulara acıklık getirmek istedik. Facebooku deep wep gibi düşünün ıp adresi ögrenmesi çok zordur hatta böyle birşey yoktur tabikide facebook üzerinden kast ediyoruz facebook ıp adreslerini ciddi kanıtlarla mahkeme kararıyla dış'işleri
bakanlıgı yoluyla ABD adli makamlarından istenilmektedir.

Facebook:

Kullanıcı başvurusu üzerine veya Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) için tanımladıkları resmi bir e-posta adresinden yapılan talepler üzerine de sakıncalı içeriği kaldırabilmektedirler.

IP bilgilerinin temini konusunda adli makamlarımız tarafından doğrudan kendilerine yapılan talepleri yerine getirmemektedirler. Bu nedenle bu yöndeki talepler Bakanlığımız aracı kılınarak adli yardımlaşma yoluyla ABD'den istenilmelidir.

Ancak Facebook; insan hayatının korunması için önemli olan intihara teşebbüs, öldürmeye teşebbüs, kayıp bir şahsın bulunması veya çocukların cinsel istismarı gibi suçları acil husus kabul ederek adli makamlarımız tarafından doğrudan başvurulduğunda trafik veya IP bilgilerini vermektedir.

Mesela bir kişi Facebook sayfasına birini öldüreceğine ilişkin bir yazı yazmışsa Facebook, yazan kişinin IP adresinin tespiti için Savcılık tarafından yapılan başvurulara çok ivedi şekilde cevap vermektedir.

IP kayıtları alındıktan sonra ise Savcılık tarafından bu bilgiler yer sağlayıcıya veya TİB'e iletildiğinde IP adresinin kullanıldığı yer tespit edilip Savcılığa bildirebilmektedir.

Burada sayfaya yazılan bilginin tarih ve saatinin bildirilmesi çok önemlidir. Ayrıca saat belirtilirken hangi ülkenin saatinin esas alındığı açık şekilde yazılmalıdır.

Örneğin : A şahsı Facebook sayfasına 4 Nisan 2012 tarihinde yazdığı yazıda intihar edeceğini belirtmiştir. Savcılık tarafından facebook'a yazılacak talepte, facebook'taki yazının 4 Nisan 2012 günü Türkiye saati ile 14:00 'da yazıldığı / tespit edildiği belirtilmelidir.

Facebook'un Türkiye vekilliğinin iletişim bilgileri : TS Partners Avukatlık Ortaklığı Bürosu Tel: 0212 292 79 34 Fax: 0212 292 79 39

b) Hotmail, Windowslive, MSN (Microsoft firmasına ait bütün siteler) :

Yukarıda belirtildiği gibi adli makamlarımız tarafından doğrudan Türkiye'deki temsilciliklerine başvurulduğunda (acil durumlar dışında da) trafik ve IP bilgilerini vermektedir.
Türkiye temsilciliğinin iletişim bilgileri :

Microsoft Corporation Levent mah. Aydın sok. No:7 Pk:34240 Levent-İstanbul

c) Twitter :

Kullanıcı başvurusu üzerine içeriği kaldırabilmektedir. Ancak TİB' den yapılan trafik veya IP bilgisi temini taleplerini veya içerik kaldırma taleplerini işleme koymamaktadır.

IP bilgilerinin temini konusunda adli makamlarımız tarafından doğrudan kendilerine yapılan talepleri yerine getirmemektedirler. O nedenle bu yöndeki talepler adli yardımlaşma yoluyla ABD'den istenilmelidir.

Türkiye'de temsilciliği bulunmamaktadır.
SAVAŞ KIRÇOVALI
[publicize twitter]
[publicize facebook]
[category teknoloji]
[tags DUYURU, İNTERNET, HAKARET, DAVA]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU