5 Haziran 2015 Cuma

BİLİŞİM YAZILARI : Yeni Websitesi Açanlara Tavsiyeler



Merhaba Arkadaşlar,

Bu konumda webmasterliğe yeni başlamış arkadaşlarımıza tavsiyelerde bulunacağım.

Türkçe bir web site açtınız ve nasıl hit artıracağınızı bilmiyorsunuz. Öncelikle türkçe website açtıysanız kesinlikle yabancı hit artırma (autosurf) sitesi kullanmayın. Çünkü sandbox a düşme ihtimaliniz yüksek. Zaten yabancı ziyaretçinin türkçe siteye de pek katkısı olmaz. Sadece kendinizi kandırırsınız.

Web sitenizin kaliteli bir web site olmasını istiyorsanız. Bol bol özgün içerik eklemelisiniz. Yani başka sitelerden kopyala yapıştır yaparak pek bişey elde edemezsiniz. Google özgün içeriğe önem verir. Zaten gelen ziyaretçilerde kopyalanan içeriğin kaynağına gitmek ister. Neden sizi tercih etsin ki.

Ayrıca her eklediğiniz konuya da anahtar kelimede eklemelisiniz.

Bunları yaptınız ama hala sitenize gelen giden yok. O zaman web sitenizi forumlarda ve sosyal ağlarda tanıtınız. Tabii önünüze gelen yerde tanıtmak size tek seferlik hit kazandırır. Bu yüzden siteniz ne ile alakalı ise alakalı yerlerde tanıtınız. Sitenizi tam anlamıyla doldurmadan tanıtım yapmamaya özen gösterin ki gelenler sitenize tekrar gelsin. Boş siteyi tanıtırsan tek seferlik hit gelir ve işinize yaramaz.

Sitenizde küçük etkinlikler, yarışmalar ve kampanyalar düzenleyin.

En önemli konulardan birisi de sitenizi geliştirmek için ekip arkadaşı bulunuz. Tek başına kalite bir site yapan birine pek rastlamadım. Ekipteki arkadaşlarınızla görev dağılımı yaparak kısa sürede sitenizi istediği yere yükseltebilirsiniz.

Pr değeri yüksek sitelerde link takas yapabilirsiniz. Ama pr değeri yüksek olanlar sizinle pek link takas yapmazlar. Çünkü neden yapsınlar ki

Her işte olduğu gibi webmasterlikte sabır ister. Herşeyi yaptınız ama hala sitenize gelen giden yok. Sabırlı olacaksınız. pes etmeyeceksiniz. Yeni siteler biran da yükselmezler. Eklediği özgün içeriğe göre zamanla yükselirler.

Sitenizde bot vs. kullanmayın. Botlar pek işe yaramaz.

İyi Çalışmalar Dilerim....

SAVAŞ KIRÇOVALI

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags BİLİŞİM YAZILARI, Websitesi, Tavsiyeler]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU