13 Haziran 2015 Cumartesi

BİLİŞİM YAZILARI : Microsoft, Ask Toolbar'ı Malware Tanımlarına Dahil Etti



Microsoft daha önce yaptığı uyarılar doğrultusunda hareket ederek, Ask Toolbar uygulamasını “malware” olarak tanımladı.

Oracle tarafından her Java güncellemesiyle birlikte karşımıza çıkan Ask Toolbar araç çubuğu, internetin eski zamanlarından kalma can sıkıcı yazılımlardan biri. En tecrübeli kullanıcıların bile dalgınlıkla kurabildiği bu yazılım, internet tarayıcınızın ana sayfasını ve arama motoru seçeneklerini size sormadan değiştiriyor. Kurtulması çok zor değil, ancak özellikle acemi kullanıcılar için hayli can sıkıcı.

Microsoft tarafından 1 Haziran tarihinde yapılan bir duyuruda, internet tarayıcıların ana sayfasını ve arama seçeneklerini kullanıcıya sormadan değiştiren tüm yazılımlara “malware”, yani “kötü niyetli yazılım” muamelesi yapacağının altını çizmişti. Şirketin bu kararı alması sebepsiz değil, kullanıcılar çok uzun süredir Ask Toolbar hakkında şikayet ediyorlar.

Bu açıklamanın ardından, Microsoft’un zararlı yazılım tanıma ve kaldırma araçlarının veri tabanına Ask Toolbar’ın da adı eklendi. Bundan sonra Ask Toolbar herhangi bir Windows işletim sistemine kurulmaya kalktığında, malware muamelesi görecek ve engellenecek.
Ayrıca kurulu olduğu bilgisayarlardan kaldırılması da artık çok daha kolay olacak.

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags PC ÇÖZÜMLERİ, Microsoft, Ask Toolbar, Malware]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU