Sahip olduğum Windows 10’un sürüm, sürüm ve işletim sistemini nasıl bulurum?
Windows 10 işletim sistemi söz konusu olduğunda, güncellemelerle ilgileniyorsanız sürümler, sürümler ve yapılar açısından çok şey ifade eder.
Windows 10 işletim sistemi söz konusu olduğunda, güncellemelerle ilgileniyorsanız sürümler, sürümler ve yapılar açısından çok şey var. Şu an olduğu gibi, iki farklı sürüm çeşidi Windows işletim sistemini oluşturmaya yardımcı oluyor. “Sürüm” teriminin bir kullanımı, Windows 7, Windows 8 ve Windows 10 gibi işletim sistemi numaralarının her zaman atlaması için olmuştur. Ayrıca, Microsoft’un “sürüm” olarak atıfta bulunduğu başka bir güncelleme türü de vardır. Zaten Windows 10 üzerinde çalışıyorsun. Bu, en azından birazcık zaman karışıklığa neden olacak; insanlar Windows’un eski sürümlerini kullanmayı bırakana ve herkes Windows 10’u kullanmaya başlayana kadar, bazı karışıklığa neden olacak. Microsoft’un kendisine göre, Windows 10’dan sonra bu tür sürümlerden başka bir tane olmayacak ; Sonsuza kadar Windows 10’da kalacak.
Kısaca, Windows Sürümü, Windows 10 ortamında aralarındaki en büyük farkı ifade ediyor: Windows 10 Home, Windows 10 Professional, Windows 10 Education ve Windows 10 Enterprise, tümü sürümler. Çoğu insan ya Windows 10 Home veya Windows 10 Pro sürümlerini kullanır. Microsoft, Pro’nun “işletmeler için geliştirilmiş” olduğunu söylüyor – ancak birçok kişi Pro sürümünü çalıştırıyor ve sistem yöneticileri tarafından denetlenmiyor ya da Windows 10’un e-postayla ve belki de Microsoft Office dışında sunduğu özelliklere güvenen şirketler veya şirketler ile herhangi bir bağlantısı yok . Bunun nedeni, pahalı bir dizüstü bilgisayar satın alırsanız büyük olasılıkla Windows 10 Pro ve Ev sürümü ile birlikte gelmeyecektir. Pek çok kişi, Windows S sürümü ile gelen, zorla herkesin istediği Microsoft Dokunmatik dizüstü bilgisayarlarını satın almaya başlamış durumda. Bu nedenle Microsoft, bu yılın Aralık ayından önce Windows 10 Pro’ya yükseltme teklifini sunuyor.
Bu nedenle, Windows 10 sürümü nedir anlayabilmek için önemli olan şey budur. Bilmeniz gereken sonraki şey, bir sürümün ne olmasıdır. Windows 10 için piyasaya sürülen bir çok farklı yazılım güncelleştirmesi vardır ve gösteri veya gizlemeyi yüklememeniz koşuluyla güncelleştirmelerin sürümlerinin bilgisayarınıza yansıtıldığını öğrenmek için güncelleştirme geçmişinizi kontrol edebilirsiniz. PC’nizde aracı günceller . Windows 10’un her sürümü Windows 10’un aldığı önemli yazılım güncelleştirmeleridir. Örneğin, Windows 10’un daha yeni sürümlerinden bir tanesi, birçok yeni özellik getiren Creators Update‘tir . Ayrıca, Windows 10’dan sonra bir yıl geçtikten sonra başlayan bir yıldönümü güncelleme sürümüne aşina olabilirsiniz, Dolayısıyla “Yıldönümü Güncellemesi” adı. Herkesin yıldönüm güncellemesini şimdiye kadar almalıydı, ancak bilgisayarınız Creators Update’i henüz almamışsa, Windows’un en son sürümüne nasıl güncelleyeceğinizi kontrol etmek isteyebilirsiniz.
Son olarak (ya da en az), yapı numarasıdır -veya Microsoft’un “OS kurulumu” olarak bahsetmekten hoşlandığı gibi. Windows işletim sisteminde, Windows tarihinde her zamankinden daha fazla alakalı yapı numaraları için bir vaka oluşturabilirsiniz Bilgi işlem, işletim sistemi yapısı hala ortalama kullanıcı için çok az ilgilidir. Ortalama kullanıcının Windows 10 için yapacağı çoğu sorun giderme işlemi, sorunun ne olursa olsun olup olmadığına bakıp, sonunda “Windows 10” yazarak yapılabilir. Veya, araştırmak istediğiniz bir özellik varsa, çoğu durumda ilgi duyacağınız özellik Windows 10 güncelleme sürümünü inceleyerek bulunacaktır. Çok nadiren OS’nizin Windows 10’da ne olduğu konusunda herhangi bir şey için endişelenmeniz gerekmez mi? Ancak bunu biraz daha iyi anlayabilmek uğruna, OS yapısı, daha büyük sürüm sürümü üzerine küçük bir sürümüdür. Örneğin, Sürüm 1703’teki İçerik Oluşturucu Güncellemesi, bunun için yürürlüğe konan birkaç farklı küçük OS yapılarına sahip olabilir. Tarihsel olarak, mobil işletim sistemleri için farklı bir yapı numarası, yalnızca belirli güncellemenin dünyaya açıldığı bölgede yapıldı ve birkaç küçük özelliğe sahip olabilir. Microsoft, her bir işletim sistemi kuruluşu arasındaki farkın ne olduğuyla ilgili herhangi bir detaya girmez, ancak Microsoft kuruluşunun Internet sitesinde OS yapıları hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Mobil işletim sistemleri için farklı bir yapı numarası, yalnızca belirli güncellemenin dünyaya açıldığı bölgede yapıldı ve birkaç küçük özelliğe sahip olabilir. Microsoft, her bir işletim sistemi kuruluşu arasındaki farkın ne olduğuyla ilgili herhangi bir detaya girmez, ancak Microsoft kuruluşunun Internet sitesinde OS yapıları hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.
Windows 10 sürüm ve işletim sisteminizin yapı ayrıntılarını bulma
Ayarlar uygulaması, Başlat/Ayarlar/Sistem/Hakkında sayfasına gidip bu üç şeyin her birine ilişkin tüm bilgilere erişmenizi sağlar. Fakat daha da hızlı bir yol var. Hızlı seçeneği yapmak için, görev çubuğundaki arama alanına “Bilgisayarınız hakkında” yazıp ardından En uygun bölümün altında görünen “PC Sistem ayarlarınız hakkında” bağlantısını tıklamanız yeterlidir.
Listenin altındaki birincisi Windows’un “Sürüm” üdür, böylece İçerik Oluşturucu Güncellemesinde veya Windows 10’un bugüne kadarki başlıca diğer yazılım güncelleştirmelerinden biri olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Sürümün altında, aldığınız yazılımın yapı numarasının ne olduğunu bildiren “IS Derlemesi” var.
Windows 10 sürüm geçmişinizi Güncelleme geçmişi sayfasından kontrol etmek de mümkündür. Oraya gitmek için, Başlat/Ayarlar/Güncelleme ve güvenlik/Windows Update‘e giderek sağ taraftaki bölmede bulunan “Güncelleştirme Geçmişi” bağlantısını tıklarsınız.
Windows yıllar içinde yazılım bilgilerini çok değiştirdi. Windows 10’dan önce, her sürüme hizmet paketi denilen şeyler olurdu-örneğin Service Pack 1, Service Pack 2 ve benzeri. Microsoft değişti, böylece daha fazla hizmet paketi kalmadı ve bunun yerine yalnızca sürümünüz var ve OS kuruyor. Sürümler, sürümler ve yapılar söz konusu olduğunda ne ile uğraştığınızı anlamak, hangi Windows 10 güncellemelerini aldıysanız ve bilgisayarınız için hangi özellikleri kullanmanız gerektiğini öğrenebilmeniz için önemlidir.
[status draft]
[nogallery]
[geotag on]
[publicize off|twitter|facebook]
[category teknoloji]
[tags SİSTEM ÇÖZÜMLERİ, Sahip, Windows 10, sürüm, işletim sistemi]
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder