24 Nisan 2015 Cuma

WEB ÇÖZÜMLERİ : 'Google for Work' Hesapları İçin USB Bellekli Güvenlik Sistemi Geldi



Google -özellikle şirket çalışanlarının- hesaplarını koruma adına USB güvenlik anahtarı sisteminin kullanım alanlarını yaygınlaştırıyor.

Günümüzde özellikle internet üzerinde güvenlik son derece önemli bir konu. Google'da bunun farkında ve bu sebeple şirket çalışanları tarafından kullanılan 'Google Drive for Work'ü daha korunaklı bir hale getirmek istemekte. Bu konu hakkında Google zaten 'iki aşamalı kimlik doğrulama' sistemi gibi şeyleri tanıtmıştı, ancak şimdi 'Security Key (güvenlik anahtarı)' ile bir adım daha ileri gitmek istiyor. 'Security Key', Google hesabınıza erişmek adına kullanılan fiziksel bir anahtar (USB).

Daha önceden bu haberimizde de Google'ın şirket çalışanları için 'Android for Work' uygulamasını sunduğunu ve bu uygulamada da güvenlik olayına oldukça dikkat ettiklerini açıklamıştık.

Google tarafından 'Security Key' hakkında yapılan açıklama şu şekilde; bu sistem kod yerine şifreli bir imza gönderecek ve böylece hesabınıza başka bir şahıs giremeyecek. Ayrıca bu sistemi kullanmak size zaman da kazandıracak. Chrome tarayıcısında, Google hesabınızı doğrulamanız gerektiğinde USB'yi takacaksınız ve bir ışık yanıp sönecek. Bu sembole tıkladığınızda imzanız otomatik olarak gönderilecek''.

Kafanız karışmış olabilir ancak videoyu izlediğinizde olayı anlayacaksınız. Google size bir USB cihaz verecek. Google hesabınıza şifreyi girdikten sonra bu USB'yi taktığınızda sistem giriş yapmaya çalışanın siz olduğunu anlayacak ve hesabınızı açacak.

https://www.youtube.com/watch?v=LUHOs_ggvi4

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags WEB ÇÖZÜMLERİ, Google for Work, Hesap, USB Bellek, Güvenlik Sistemi]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU