24 Nisan 2015 Cuma

SOSYAL MEDYA : Facebook ''İsim Telafuz Sistemi'' Üzerinde Çalışıyor



Yabancı diller arasında özellikle isimlerde yaşanan telafuz sorunlarına Facebook kendi profilinize isminizin nasıl telafuz edildiğini ekleyerek bu soruna çözüm bulmak istiyor.

Facabook'tan özellikle ismi Sneijder ya da Kuyt tarzı olan kullanıcıların imdadına yetişecek bir hamle geldi.

Facebook, yeni başlattığı bir uygulamayla kullanıcılarının isimlerinin doğru telafuz edilmesi üzerinde çalışıyor. Birkaç kullanıcının profilinde karşılaştığı "Sorgulama butonu"nda, kullanıcıların adlarını nasıl telafuz ettikleri soruluyor.



Şu anda sadece Amerika'da test ettiği görülen bu özellik için profilinizdeki "Hakkında" bölümüne giderek "Hakkındaki Detaylar" kısmına gelmeniz gerekiyor. Burada "İsim Telafuzu" diye yeni bir yer ekleyen Facebook bu bölüm üzerinden isminizin doğru telafuzunu seçebileceksiniz.



Yukarıda gördüğünüz gibi birçok farklı telafuz şekli arasından seçmenize olanak tanıyan sistemde aynı zamanda bu telafuzları dinleyebiliyorsunuz. Böylelikle farklı dillerde oluşan telafuz farklılıklarının önüne geçmenize yardımcı olacak.



Mobil uygulamada da bu şekilde görünecek olan sistem ülkemizde de aktif olduğunda yukarıdaki resmin solunda yer alan "İnsanlara isminizin nasıl telafuz edildiği hakkında yardımcı olun" gibi bir ibare çıkacak. Böylelikle Türk kullanıcılar da isimlerinin doğru telafuzunu ekleyebilecekler.



Telafuzu seçen kullanıcının da profilinde yukarıda gördüğünüz gibi soldaki bilgi panelinde "Yaşadığı Yer" bölümünün altına "İsim Telafuzu" bölümü eklenecek ve hem nasıl telafuz edildiği yazılacak hem de dileyen kullanıcı ismin nasıl telafuz edildiğini dinleyebilecek.

Kaynak: YahooTech

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags SOSYAL MEDYA, Facebook]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU