8 Haziran 2023 Perşembe

SOSYAL MEDYA ÇÖZÜMLERİ : Ömer Faruk Doğan : Silinen, kapanan Instagram hesabı nasıl kurtarılır ????

 

Ömer Faruk Doğan : Silinen, kapanan Instagram hesabı nasıl kurtarılır ????

Herhangi bir nedenle silinen veya kapatılan bir Instagram hesabınız var ve nasıl kurtaracağınızı mı merak ediyorsunuz? Rehberimizde detaylı bir şekilde anlattık.

Yıllarca kullandığınız ve bir sürü anı biriktirdiğiniz Instagram hesabınız çeşitli nedenlerle silinmiş olabilir. Örneğin ani bir kararla hesabınızı kendi isteğinizle kapatma kararı almışsınızdır veya Instagram, topluluk kurallarını ihlal ettiğinizi gerekçe göstererek profilinizi kalıcı olarak devre dışı bırakmış olabilir.

Neyse ki silinen Instagram hesabını geri alma için uygulayabileceğiniz yöntemler var. Fakat öncesinde hesabınızın neden kapandığını belirlemeniz gerekiyor. Çünkü hesabın kurtarılma yöntemi, kapanma nedenine göre değişkenlik gösterebiliyor. Instagram hesabınızın silinmesine yol açabilecek sebepleri ve çözümlerini anlattık.

INSTAGRAM HESAP KURTARMA MÜMKÜN MÜ?

Instagram, hesabı herhangi bir nedenle devre dışı bırakılan veya silinen kullanıcılar için hesap kurtarma yöntemleri sunmaktadır. Unutulmaması gereken nokta, kapanma sebebi topluluk kurallarını ihlal etmiş olmanız şeklinde belirtiliyorsa, hesabınızın bir daha hiç açılmama ihtimali yüzde 100'e yakın denebilir.

Bunun başlıca sebebi, Instagram'ın oldukça katı bir politika izlemesinden kaynaklanıyor. Örneğin Instagram'da bir profili taklit eden bir hesap açmak yasak, bu yasağı delerseniz ve şirket bunu tespit ederse hesabınızı kalıcı olarak kapatır ve bir daha ne yaparsanız yapın kurtaramazsınız.

Tabii Instagram'da bir hesabın topluluk kurallarını ihlal edip etmediğinin belirlenme süreci her zaman kusursuz işlemiyor. Bazen profiliniz yanlışlıkla da kapatılabilir, işte böyle bir duruma maruz kaldığınıza inanıyorsanız rehberimizde anlatacağımız Instagram hesap kurtarma yöntemlerini uygulayabilirsiniz.

KAPATILAN INSTAGRAM HESABINI KURTARMA

Bahsettiğimiz gibi gerçekten topluluk kurallarını ihlal etmiş bir hesabın kurtarılma şansı yok. Yine de hesabınızın haksız yere kapatıldığını düşünüyorsanız ve şansınızı denemek istiyorsanız, aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz:

  • Instagram Hesap Kurtarma Yardım Merkezi sayfasını açın.
  • Kimliğinizdeki haliyle isminizi ve soy isminizi yazın.
  • Kapatılan Instagram hesabınızda kayıtlı olan mail adresini yazın.
  • Kapatılan Instagram hesabınızın kullanıcı adını yazın (username yani @ ile başlayan adı yazın).
  • Telefon numaranızı yazın.
  • Hesabın kapatılmasına neden itiraz ettiğinizi yazın.

 

Formu eksiksiz bir biçimde doldurduktan sonra artık gönderebilirsiniz. Bu aşamadan sonra Instagram yetkilileri, formda belirttiğiniz mail adresi üzerinden sizinle iletişime geçecektir.

Söz konusu hesabın size ait olduğunu doğrulayabilmek adına size bazı sorular sorabilirler. Örneğin söyledikleri sayıyı bir kağıda yazmanızı ve kağıdı elinizle tutarken çektiğiniz fotoğrafı kendilerine göndermenizi isteyebilirler. Ne istiyorlarsa harfiyen uygulamalısınız, inceleme tamamlandığında sonucu yine bildirecektir.

OLUMSUZ CEVAP GELDİ, NE YAPMALIYIM?

Instagram hesap kurtarma yöntemini uyguladınız ama olumsuz cevap geldiyse yapabileceğiniz bir şey maalesef yok. Çünkü son kararı Instagram veriyor, yine de şansınızı tekrar deneyebilirsiniz ama hesabınız açılmazsa yapılacak hiçbir şey yok.

SİLİNEN INSTAGRAM HESABI GERİ ALMA

Instagram, hesabınızı kalıcı olarak silme işlemini başlattığınız tarihten 30 gün sonra hesabınızı tamamen siler. Bu 30 günlük süre zarfında hesabınızı geri alma şansınız vardır. Eğer henüz aradan 1 ay geçmediyse, Instagram uygulamasını açın ve normal bir şekilde kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazıp giriş yapın.

Ancak 30 gün geçtiyse ne yazık ki silinen Instagram hesabı geri alma yöntemi işe yaramayacaktır. Burada Instagram yetkililerinin de elinden gelen bir şey yok, çünkü hesabı kendi isteğinizle silmişsiniz. Dolayısıyla Instagram hesap kurtarma yöntemleri uygulasanız bile bir fayda sağlamayacak.

Kaynak: TGRT Haber 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU