16 Eylül 2015 Çarşamba

OYUN ÇÖZÜMLERİ : Oyun Yapımı İçin Tüm Programlar

 

iyi günler arkadaşlar bugün sizlere oyun yapmak için bir kaç program tanıtacağım ;

1-)GameStudio ile 3 boyutlu oyun yapmayı oldukça kolaylaştıran bu oyun motorunun yanında birbirinden farklı kaplamalar (texture), C programlama diliyle kolayca script yazabilmenizi sağlayan bir derleyici ve karakter tasarlayabilmenizi sağlayan bir program da geliyor. Ayrıca programınoldukça kapsamlı ve örneklerle desteklenmiş olan yardım dosyası kullanıcıların işini oldukça kolaylaştırıyor. Bu demo versiyonunda yayınlama pasif haldedir

TIKLA İNDİR !

2-)Game Maker programı sayesinde kendi oyununuzu tasarlayabilir ve .exe olarak da yayınlayabilirsiniz ... Bu program Lite ve kısıtlıdır ama programın süresi yoktur ! Programı Error adresinden satın alabilirsiniz ...

TIKLA İNDİR !

3-)Unity 3D, bir oyun motorudur. Oyun ve bilişim dünyasına getirdiği en önemli yenilik, gelişmiş özelliklere sahip 3 boyutlu oyunların bilgisayara kurulmadan oynanmasını sağlamak olmuştur. Unity 3D motorunu kullanan oyunlar, Unity Web Player eklentisi sayesinde hiçbir kurulum işlemi olmadan web tarayıcı üzerinden çalışabilmektedir. Bu yönü sayesinde oyunlar bilgisayara daha az yüklenirken bir oyuncuyu yeni bilgisayar alma zahmetinden kurtarmış olur. Öte yandan oyun üreticileri, oyunu kendi sunucularından oynattıkları için korsan oyuna çare bulmuş olur. Unity 3D motoru ile yazılmış oyunlara örnek olarak Battlestar Galactica Online verilebilir.

TIKLA İNDİR !

4-)CryEngine 3 Crytek'in 14 Ekim 2009 tarihinde satışa sunduğu bir oyun motoru (oyun geliştirme yazılımı)'dır.
Crytek, 11 Mart 2009'da 25 Mart'dan 27 Mart'a kadar devam eden 2009 Game Developers Conference'da CryEngine 3'ü tanıtabileceğini duyurmuştur. Yeni motor, Microsoft Windows, PlayStation 3 ve Xbox 360'ta kullanılması için geliştirilmektedir

TIKLA İNDİR!

5-)c++ (Türkçe okunuşu: ce artı artı, İngilizce okunuşu: si plas plas), Bell Laboratuvarlarından Bjarne Stroustrup tarafından 1979 yılından itibaren geliştirilmeye başlanmış, C'yi kapsayan ve çok paradigmalı, yaygın olarak kullanılan, genel amaçlı bir programlama dilidir. İlk olarak C With Classes (Sınıflarla C) olarak adlandırılmış, 1983 yılında ismi C++[1] olarak değiştirilmiştir.

TIKLA İNDİR

6-)darkbasic proffessional ben daha bu programla oyun yapamadım ama biraz zor gibi !

TIKLA İNDİR!

7-)spriter pro modüler animasyon ve karakter canlandırmalarını yapabileceğiniz başarılı bir 3D modelleme ve animasyon yazılımıdır. Spriter Pro programı ile yapacağınız oyun çalışmaları için karakter yapabilir, karakterin animasyonunu hazırlayabilirsiniz. 3D modelleme meraklı ve animasyon severler Spriter Pro'yu deneyebilirler. BrasMonkey firmasının imzasını taşır. İçerisinde ilaç eklidir.

TIKLA İNDİR!

8-)Android studio Android sistemlere uygulama geliştirmek için bir program arıyorsanız Android Studio'yu deneyebilirsiniz. Google'nin desteklediği ve ücretsiz olarak sunduğu bu program ile Android platformuna uygulama geliştirebilir ve bu işten para dahi kazanabilirsiniz. Android Studio; en büyük rakibi Eclipse'ye oranla daha fazla tercih edilmektedir. Bunun temel nedenleri arasında ise Android Studio ile hemen her türde uygulama yapabiliyor olmanız. Programlama ve geliştirme bilgisi ister, amatör kullanıcılar programı bilmiyorsa zorlanabilirler.

TIKLA İNDİR!

9-)GameGuru programı ile kendi oyunlarınızı yapabilirsiniz. Neredeyse hepimizin bir oyun yapma hayali vardır. Ama programlama ve karmaşık 3D modellemeyi bilmiyoruzdur. GameGuru programı ise tam da bu noktada devreye girerek oyun yapmak isteyenlere hiçbir programlama ve modelleme bilgisi olmadan oyun yapmaya imkan tanıyor. Hayallerinizi GameGuru ile gerçekleştirin. FPS türü oyunlar yapabileceğiniz GameGuru, içerisinde 10 adet demo ile beraber gelmektedir. Oyun yaparak bu işten para kazanmak isteyen arkadaşlar deneyebilirler.

TIKLA İNDİR!

10-)Godot, Windows ortamında oyunlar yapabileceğiniz geliştirilmiş bir oyun motorudur. Ücretsiz olarak dağıtılan yazılım daha alanında yeni olmasına rağmen yine de oyun programlama ve modelleme işlemleri ile uğraşanlar için tercih edilebilir bir alternatif. Kolay kullanım ve gelişmiş özellikler sunan yazılım Phyton dilini kullanmaktadır, dolayısı ile Phyton betiğini bilenler Godot ile oyun programlarken hiç zorlanmayacaklardır. 2D ve 3D oyunlar yapmak mümkün. Kendi oyununuzu yaparak ve fikrinizi ortaya koyarak neden para kazanmayasınız değil mi? Bu sadece hayaliniz ve disiplinli çalışmanız ile orantılıdır.

TIKLA İNDİR!

Bazı yerler alıntıdır !! teşekkür etmek için teşekkür butonuna basabilirsiniz .

GÖNDEREN : UFUK SORGUN

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags OYUN ÇÖZÜMLERİ, Oyun Yapımı, Program]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU