[publicize twitter]
[publicize facebook]
[category teknoloji]
[tags BİLİŞİM YAZILARI, Google Play, APK Yükleme Limiti]
[publicize twitter]
[publicize facebook]
[category teknoloji]
[tags BİLİŞİM YAZILARI, Google Play, APK Yükleme Limiti]
VİRTUALBOX RESİMLİ ANLATIM Sanal PC (Virtual Pc) Nedir? VirtualBox Nedir? Nerden emin Edlir? Nasıl Kurulur? Virtual box, işletim sistemi içinde, bir veya birkaç işletim sistemi daha kurmaya yarayan bir programdır.Bilgisayar içerisinde sanal bir ortam oluşturarak farklı işletim sistemleriyle birlikte çalışmayı sağlar.Örneğin windows kullanıyorsanız virtual box un içine kuracağınız sanal bir makineyle bir linux işletim sistemini de kullanabilirsiniz.Ya da UNIX tabanlı bir işletim sistemi kullanıyorsanız yine UNIX tabanlı bir sanal işletim sistemi oluşturabilirsiniz.Mesela bilgisayarınızda Ubuntu varsa,sanal makinenin içine Pardus işletim sistemini kurabilirsiniz. https://www.virtualbox.org/wiki/Downloads adresinden, işletim sisteminize uygun olanını sürümü, ücretsiz olarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz.Sonra karşınıza gelecek arayüzle kuruluma başlayabilirsiniz. KURULUM!! Next butonuyla devam ettiğinizde karşınıza çıkacak ekranda VirtualBox Application seçili olmalıdır.
Karşınıza çıkacak ekranda kuruluma devam edebilmek için Yes butonuna basmalısınız. |
SAVAŞ KIRÇOVALI
[publicize twitter]
[publicize facebook]
[category teknoloji]
[tags WEB ÇÖZÜMLERİ, Sanal PC, Fayda, Kurulum, VirtualBox, VMware]
SAVAŞ KIRÇOVALI
[publicize twitter]
[publicize facebook]
[category teknoloji]
[tags E-MAIL ÇÖZÜMLERİ, Mail Güvenliği]
|
[publicize twitter]
[publicize facebook]
[category teknoloji]
[tags PROGRAM TAVSİYESİ, Flow]
|
[publicize twitter]
[publicize facebook]
[category teknoloji]
[tags PROGRAM TAVSİYESİ, AmpME]
|
[publicize twitter]
[publicize facebook]
[category teknoloji]
[tags PROGRAM TAVSİYESİ, Design Hunt]
|
[publicize twitter]
[publicize facebook]
[category teknoloji]
[tags PROGRAM TAVSİYESİ, Picker]
KABLOSUZ BİR MODEMİNİZ YOKSA NASIL PC ÜZERİNDEN WİFİ KURUCAĞINIZI GÖSTERECEĞİZ. PROGRAM İNDİRME LİNKİ : http://www.maryfi.com/download.php ÖNCELİKLE Maryfi Free Software download page SİTESİNE GİRİP PROGRAMI İNDİRİYORUZ. Daha sonra kuruyoruz ve ağ paylaşım merkezine girip ağ bağlantıları yerine geliyoruz. Yerel ağ bağlantısına gelip özelikler diyoruz, ardından paylaşıma geliyoruz diğer kulanıcılar da bu bilgisayarın internet bağlantısını kulansın seçeneğini işaretliyoruz ve onun altındaki tiki kaldırıyoruz.
Ardından hepsini kaydedip MARYFI'ye gelip start hotspot diyoruz ve internetiniz artık kablosuz durumda. SAVAŞ KIRÇOVALI |
[publicize twitter]
[publicize facebook]
[category teknoloji]
[tags WEB ÇÖZÜMLERİ, KABLOSUZ MODEM, PC]
KABLOSUZ BİR MODEMİNİZ YOKSA NASIL PC ÜZERİNDEN WİFİ KURUCAĞINIZI GÖSTERECEĞİZ. PROGRAM İNDİRME LİNKİ : http://www.maryfi.com/download.php ÖNCELİKLE Maryfi Free Software download page SİTESİNE GİRİP PROGRAMI İNDİRİYORUZ. Daha sonra kuruyoruz ve ağ paylaşım merkezine girip ağ bağlantıları yerine geliyoruz. Yerel ağ bağlantısına gelip özelikler diyoruz, ardından paylaşıma geliyoruz diğer kulanıcılar da bu bilgisayarın internet bağlantısını kulansın seçeneğini işaretliyoruz ve onun altındaki tiki kaldırıyoruz. Ardından hepsini kaydedip MARYFI'ye gelip start hotspot diyoruz ve internetiniz artık kablosuz durumda. SAVAŞ KIRÇOVALI |
[publicize twitter]
[publicize facebook]
[category teknoloji]
[tags WEB ÇÖZÜMLERİ, KABLOSUZ MODEM, PC]
IP KAMERA KURULUMU IP KAMERA KURULUMU ESNASINDA UYGULANMASI GEREKEN ADIMLAR.. Dikkat: Konu içinde geçen ip değerleri örnek vermek amacı ile kullanılmıştır. Kullandığınız donanım veya ağ yapnıza göre farklılıklar gösterebilir. Ip Kamera kurulumu için gerekli altyapı ve tavsiyeler: Ip kamera sayısı artıkça upload değerinin de yükseltilmesi gerekir. Bu düzenleme görüntü akışı ve kalitesini yükseltecektir. Anlık canlı kamera izleme sayısı ve sistemdeki kamera sayısı eşit olmak zorunda değildir. Düşük bağlantıya sahip sistemlerde aşağıdaki örnek gibi bir uygulama yapılabilir.
Hız testi için Speedtest sitesini kullanabilirsiniz. Test sonucunda UPLOAD değeri dikkate alınmalıdır. İşlemi yaparken doğru değeri alabilmeniz için başka bir işlem(internet veri alış-verişi) yapmıyor olmanız önemlidir.
Ip kameraların en büyük farklılıklarından biride bilgisayar, dijital video sunucu veya sunucu olmadan internete direk bağlanabiliyor olmasıdır. Modeminizde'ki mevcut bir r45 portundan veya kablosuz olarak bağlanabilir. Modeminiz bir köprü görevi yaparak internete erişimini sağlayacaktır. Ip Kameraları var olan ağınıza entegre etmek için izlenecek yöntem:
Mevcut bir ip bulma yazılımınız yok ve standart ip adresini bulamadıysanız Angry Ip Scanner yazılımını kullanarak lokal ağınızı taramayı deneyebilirsiniz. Modeminizden sıklıkla kullanılan ağ geçidi adresini 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 yaparak cihazınızı bulma şansını artırabilirsiniz. Aşağıdaki örnek gibi bir yapı olacaktır; ip kameraya atadığımız ip: ör: 192.168.2.12 modemimizin ipisi (ör:192.168.2.1) gateaway olarak kullanılacaktır. ör: port: 2022
· Internet Explorer'ı açın. · Araçlar menüsünü ve Internet Seçenekleri'ni tıklatın. · Güvenlik sekmesinde Özel düzey düğmesini tıklatın. · Güvenlik Ayarları listesini ActiveX denetimleri ve eklentiler seçeneğini görene kadar aşağı kaydırın. · Komut dosyası için güvenli olarak işaretlenmemiş Activex denetimlerini başlat veya oluştur. Etkinleştir seçeneğini tıklayın · ActiveX denetimlerinde otomatik olarak sor seçeneğinde Etkinleştir'i tıklatın. · İmzalı ActiveX denetimlerini karşıdan yükle seçeneğine gidin ve Etkinleştir ya da Sor seçeneğini tıklatın. · ActiveX denetimlerini ve eklentilerini çalıştır seçeneğine gidin ve Etkinleştir ya da Sor seçeneğini tıklatın. · Çalıştırılması güvenli ActiveX denetimlerini komut dizilerinde kullan seçeneğine gidin ve Etkinleştir ya da Sor seçeneğini tıklatın. · Tamam'ı ve tekrar Tamam'ı tıklatın. Veya görseldeki yolu izleyebilirsiniz. Ip Kamera'yı ayarlayacağınız sayfada olduğunuza emin olun. Explorer sağ üst köşesinden ayarlar çarkını tıklayın. 1. Güvenlik sekmesi 2. ActiveX Filtreleme sekmesi üzerine gelerek 3. Onay işaretinin gözükmesi için tıklayın. Tabı seçin ve F5 tuşuna basın. 4. Adres sekmesinin sağ üst köşesinde görseldeki gibi bir ikon belirecektir, tıklayın. 5. ActiveX Filtrelemeyi Kapat butonuna basın. ActiveX içeriğini yüklemeye izin verdiniz.
Modemimizin dış ipsini öğrenmek için aşağıdaki sitelerden yararlanabiliriz. What is my ip?Dış ip adresinizi öğrenin Ip BilgiDış ip adresinizi öğrenin Bu durumu test etmek için mevcut ağınızın dışından yani farklı bir dış ipden internete bağlı olmanız gerekir. Aksi durumda; ip kameranın bağlı olduğu ağdan giriş yaparak görüntü alamazsınız. Yukardaki örnekten farklı olarak öğrendiğimiz dış ip adresini ve yönlendirme için kullandığımız portu, internet tarayıcısının adres satırına aşağıdaki gibi girerek kameranın görüntüsüne ve ayarlarına ulaşabiliriz. http://88.212.90.135:2022 (örnek ip:port değeridir) 3 Nolu ip kameraya iç ve dış portan ulaşım şeması: Modem veya router dan atadığınız port doğru yapılandırılmış mı? Testini aşağıdaki websitesinden yapabilirsiniz.
Toplu Kamera Yönetimi için herhangi bir ip kamera yazılımı kullanmıyorsak, bu aşamaları ağa dahil ettiğimiz her bir kamera için ayrı ayrı yapmamız gerekecektir. |
[publicize twitter]
[publicize facebook]
[category teknoloji]
[tags WEB ÇÖZÜMLERİ, Ip Kamera]
Bilgi Güvenliği Nedir ve Nasıl Sınıflandırılır ??
Bilgi güvenliği alanına odaklanmış bir araştırma firması olan Securosis şimdiye kadar oldukça dağınık olan ve çoğu kez birbirine karıştırılan bilgi güvenliği konusunu etraflıca detaylandırmış. Ortaya çıkan bu sınıflandırmaya göre bilgi güvenliği:
olarak 7 genel kategoriye ayrılıyor ve ardından bu kategoriler de toplamda tam 32 alt başlığa bölünüyor:
2.) Uç/Son Nokta/Kullanıcı Güvenliği (Endpoint Security) 5 alt başlığa ayrılır:
3.) Veri Güvenliği (Data Security) 4 alt başlığa ayrılır:
4.) Uygulama Güvenliği (Application Security) 5 alt başlığa ayrılır:
5.) Kimlik ve Erişim Yönetimi (Identity and Access Management) 5 alt başlığa ayrılır:
6.) Güvenlik Yönetimi (Security Management) 5 alt başlığa ayrılır:
7.) Sanallaştırma ve Bulut (Virtualization and Cloud) 2 alt başlığa ayrılır:
Bu kategorilendirme sonucuna göre şu sıralar en popüler konular bulut bilişim güvenliği, veri kaybı önleme (DLP) ve web güvenliği olarak söylenebilir. |
[publicize twitter]
[publicize facebook]
[category teknoloji]
[tags BİLİŞİM YAZILARI, Bilgi Güvenliği]