27 Ekim 2014 Pazartesi

WEB ÇÖZÜMLERİ : Whatsapp Mesajları Okunabilir Mi ?

 

Peki nasıl?

 

Whatsapp'ın çalışma mantığı basittir. Telefon numaran ile hizmete kayıt olursun, sana senin bile göremeyeceğin bir sanal kimlik numarası (id) atanır ve daha sonra numaranın kayıtlı olduğu diğer Whatsapp kullanıcılarına senin de Whatsapp kullandığın "kişiler" kısmında gösterilir. Mesaj gönderirken de sistem bu şekilde ilerler. Arkadaşın sana bir mesaj yazar, mesaj Whatsapp sunucularına gider ve "bu numara kimin gardaş şu id'sine bir bakıver" der. Sunucu kimlik bilgisini kontrol eder karşılığını bulur, akabinde de mesajı iletir. Mesaj telefonuna eriştiğinde de SD karta yada telefon hafızasına kayıt edilir. İşte dezavantaj da burada.

 

 

Android kullanıcıları bilir, bir uygulama yüklenirken belirli izinler ister. Bunlardan biri de "SD Karta Erişim"dir. Yani uygulamayı telefonuna yüklediğinde bu izin sayesinde hafıza kartındaki verilere erişebilir.

 

 

-Peki Whatsapp mesaj yedekleri dosyası nerede tutuluyor?

-SD kartta.

 

Yani kötü niyetli bir uygulama senden izni kopardığında hafıza kartındaki Whatsapp veritabanı dosyalarını senin ruhun bile duymadan dışarıdaki bir sunucuya gönderip, orada veritabanının düşük düzeydeki şifrelemesini kırabilir ve senin mesajlarına erişebilir. Bu nedenle özellikle Android kullanıcılarının Google Play mağazasından uygulama indirirken çok daha dikkatli olması gerekiyor.

SAVAŞ KIRÇOVALI

ÖZEL BÜRO HACK TİMİ

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags WEB ÇÖZÜMLERİ, Whatsapp Mesajları]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU