27 Aralık 2015 Pazar

HACK YÖNTEMLERİ : WhatsApp Web Crash (Web Üzerinden Telefon Çökertme) /// SADECE BİLGİ AMAÇLIDR

ÖZEL BÜRO NOTU : BURADA BAHSEDİLEN YÖNTEMLER SADECE BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR. YÖNTEMLERİ UYGULAMANIZDAN DOĞACAK OLUMSUZ SONUÇLARDAN GRUBUMUZ SORUMLU DEĞİLDİR. BİZ SADECE BİLGİ VERME KAYGISINDAYIZ, BU NEDENLE UYGULAMANIZI ÖNERMİYORUZ.

 

Dünya'nın en popüler mobil ve masaüstü mesajlaşma platformu olan WhatsApp'ın güncel bir bug'ı ortaya çıktı. Güvenlik araştırmacısı Indrajeet Bhuyan WhatsApp'ın Web platformunda bulduğu bug'ı internetten paylaştı.

Bug çok basit ve eskiden beri bildiğimiz bir yöntemi içeriyor; Tampon Bellek Taşması (Buffer Overflow).

WhatsApp Web ortamında iken karşı tarafa 4 bin veya daha üstü bir Smile'i (Gülücük simgesi ":)" ya da diğer simgeler) karşı tarafa ileti olarak gönderdiğiniz an WhatsApp Web platformu "Crash" oluyor ve sizden uygulamayı kapatmaya zorluyor.

Üstelik bu durum web tarayıcı bağımsız, yani tüm tarayıcılar için geçerlidir. Ayrıca iOS ve Android web tarayıcıları için de geçerli bir durumdur.

Karşı tarafa gönderilen binlerce gülücük sonucu web tarayıcıların vermiş olduğu tampon bellek taşması hatası ile karşı tarafın web tarayıcısı yeniden başlatmak ve WhatsApp'a girdikten sonra da sizinle olan sohbeti tamamen silmek suretiyle bu bug'tan kurtulabilmektedir.

WhatsApp konu hakkında ne diyor?

Indrajeet Bhuyan tabii ki WhatsApp'a durumu bildirmiş. WhatsApp yakın zamanda bir güvenlik iyileştirmesi ile durumu ortadan kaldıracaklarını yazılı olarak beyan etmiş.
Normalde bu durum "scripting" seviyesinde işlerle uğraşan uzmanların rağbet edeceği türden bir güvenlik sorunu ancak bu konuyu ele almamızın sebebi online olarak kullanılan uygulamaların aslında çok da güvenli olmadığını, bazen ufak tefek bazen de ciddi güvenlik sorunlarına neden olduğudur.

Buna en güzel örnek yine yakın zamanda Instagram sunucularının hack edilmesini örnek verebiliriz.


Videolu anlatım : https://youtu.be/I3g0wYkotcY?t=1

 

[publicize twitter]

[publicize facebook]

[category teknoloji]

[tags HACK YÖNTEMLERİ, WhatsApp, Web Crash, Web, Telefon]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hakkımızda

Fotoğrafım
BU BLOG ÖZEL BÜRO GRUBU'NA AİTTİR. RESMİ WEB SİTEMİZ : http://www.ozelburoistihbarat.com

ÖZEL BÜRO İSTİHBARAT GRUBU